Creatief

Bullet journal • april

Ik deelde vorige maand mijn maart-bullet-journal-pagina’s, maar ik zal heel eerlijk zeggen dat ik het boekje daarna niet meer opengeslagen heb. Ik heb niks in mijn agenda geschreven en had ook helemaal geen zin om hem te gebruiken. Waar een bullet journal me eerst productiever maakte, was het nu iets wat leuk is om te versieren, maar wat eigenlijk niet zo veel meer meerwaarde bood. Helemaal oké, maar het was wel tijd om even een andere methode te overwegen. Ik ben dus officieel een ‘testfase’ ingegaan om uit te zoeken wat voor mij werkt en ik merk nu al dat ik er weer meer plezier in heb. April heb ik dus compleet anders ingedeeld dan normaal, en dat laat ik graag aan jullie zien.

De ‘intro/start/welkomstpagina’ is hetzelfde gebleven, want dat is gewoon heel erg leuk om te maken. Mijn plan was om deze maand een beetje graphic-achtig te doen, maar uiteindelijk is het pastel roze en blauw geworden. Misschien zijn mijn eierstokken aan het kriebelen? In ieder geval vind ik het wel schattig en lekker lentes.

Ik zag op Pinterest een pagina met een halve zon en halve maan en daaromheen vier vakken die ik, dan wel iets minder mooi, heb nagetekend. In de vakken maakte ik ruimte om op te schrijven welke boeken, podcasts, blogs en Netflix films en series ik heb ontdekt of gelezen/geluisterd/gekeken. Aan de andere kant van de spread maakte ik ruimte om herinneringen en fijne momenten op te schrijven. Ik doe dat soms wel en soms niet, maar ik merk dat ik het altijd leuk vind om terug te lezen en ik heb afgelopen maand supervaak dagen gehad waarvan ik dacht: oh, dat moet ik opschrijven!


Ik luisterde begin maart een podcast over bullet journallen, waarin Tanja de Bie – van Leeuwen haar methode uitlegde. De manier waardoor zij productief te werk gaat, sprak me wel aan, namelijk elk kwartaal doelen stellen en daar op terug kijken. En dit ook voor elke maand en week. Ik heb dus deze maand kwartaal-, maand- en weekdoelen in mijn BuJo gezet. In de podcast werd een hele methode verteld waarom dit goed werkt, maar dat ben ik alweer vergeten. En op de overige pagina staat een lijstje met dingen waar je controle over hebt, wat een fijne reminder is.

Maart was de eerste maand waarin in geen trackers plaatste, maar ik miste ze wel een beetje. Ik merk dat het me echt wel goed helpt om productiever te zijn en goede gewoontes bij te houden. Het is niet zo dat ik dwangmatig elke dag alles moet doen van mezelf, maar doordat ik het bewust bijhoud, doe ik het wel vaker. Dus de oude vertrouwde trackers staan er weer gewoon in.

Ik dacht dat ik klaar was met de set-up van april, maar ik bedacht me dat ik toch niet helemaal afscheid wil nemen van de agenda. Ik heb dus op één spread een overzicht gemaakt van de maand, waarin ik in de vakjes afspraken en andere dingen kan zetten. Ik denk dat dit wel fijn werkt, omdat het gewoon heel overzichtelijk is. (Oh, en negeer even het feit dat ik 31 vakjes heb getekend)

Ik ben echt heel blij met hoe het geworden is en ik heb ook zin om ermee aan de slag te gaan. Ik ben heel benieuwd wat wel en niet gaat werken voor mij. Dat is het grote voordeel van een bullet journal: alle pagina’s zijn leeg, dus je kan het helemaal indelen naar wat voor jou werkt. Hopelijk vonden jullie het leuk om te zien en heb je er misschien wat inspiratie uit kunnen halen!

Liefs, Veerle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *