Creatief

Bullet journal • juni

Nou jongens, drie keer raden wat het thema is van deze maand. Juist: bijtjes. Of geel, of bloemen. In ieder geval lekker zomers. Wat later dan normaal deel ik vandaag mijn set-up voor juni.

De voorpagina is een beetje een drukke bloementuin geworden vol met bijen en bloemen en dat vind ik wel tof. Ik gebruikte weer eens stempels voor de letters, lekker makkelijk, maar dat effect blijft leuk. Ik vind dat het kaartje met de blauwe lucht onmisbaar is, want anders was het iets te veel geel in totaal.

Op de volgende pagina maakte ik ruimte voor blog ideeën, blog planning, vakantie planning en werkuren, welke ik scheidde door vliegende bijtjes. Dat bijtje is echt het makkelijkste ooit om te tekenen en het ziet er superschattig uit. De rechterpagina weidde ik aan herinneringen. Normaal heb ik daar ongeveer een halve pagina de ruimte voor, maar ik merkte steeds dat dat de weinig was. Het maakt me wel heel blij om alle momenten op te schrijven en terug te lezen. Ik heb vroeger vaak genoeg geprobeerd een dagboekje bij te houden waarin ik leuke herinneringen uitgebreid opschreef en dan ook nog foto’s erbij, maar dat hield ik natuurlijk weer niet vol. Dit is een ideale oplossing, want het kost bijna geen moeite en toch weet je precies wat voor moment het was als je die herinnering leest, terwijl je hem anders zou vergeten.

Sinds drie maanden maak ik mijn agenda op één pagina en dat is echt wel een blijvertje. Ik heb nou eenmaal niet zo’n druk leven en hoef dus ook geen hele pagina te weiden aan één week. Het scheelt wel dat ik mijn planning voor school tegenwoordig op een website doe, waardoor ik die ruimte niet meer nodig heb in mijn bullet journal.

De trackers liet ik deze maand weer eens weg, want het maakte me niet productiever door ze in te vullen. Wie weet komen ze volgende keer weer terug. Ik merkte dat ik mijn bullet journal meer wil gebruiken voor spontane lijstjes die mij helpen, waar een journal voor bedoeld is dus, maar daar ben ik iets te perfectionistisch voor. Spontane lijstjes zijn nou eenmaal niet mooi, omdat ik daar niet de tijd voor kan nemen om mooi te maken. Toch heb ik op de laatste pagina wel twee dingen geschreven die ik al een tijdje wilde opschrijven en ik geef mezelf ook de ruimte om op de volgende lege pagina’s nog meer te schrijven.

Op de linkerhelft schreef ik een soort plan van wat ik kan doen als ik een slechte dag heb, om mezelf even te helpen en eraan te herinneren hoe ik de dag door kan komen. Rechts schreef ik een lijstje waarin ik elke dag ga opschrijven waar ik dankbaar voor ben. Vond dat een beetje cliché, omdat ik overal las hoe gelukkig je daarvan wordt en hoe goed het voor je is, maar ik vond dat ik het toch eens moest proberen. Kijken of ik er echt gelukkiger van word.

Dat was hem alweer voor deze maand. Nog één maand en dan heb ik er alweer een jaar bullet journallen opzitten. Ik ben in augustus begonnen en twijfel nu of ik een nieuw boek ga kopen en weer in augustus begin, of deze gewoon volmaak. Ik denk het tweede, is wel zo sustainable. Ik heb van de week een shitload aan stationary gekocht op aliexpress, dus ik ben heel erg excited tot ik daarmee kan bullet journallen.

Doei!

3 thoughts on “Bullet journal • juni”

  1. Moooooi <3 Ik heb ook vooral geel als accentkleur deze maand. Zalig dat je kalender op 1 maandoverzicht past. Lijkt mij ook wel handig maar ik gebruik mijn weekly spreads nu als een soort van dagboekje. Vind ik ook fijn werken.

  2. Zo’n leuk thema voor het begin van de zomer! Heel vrolijk dat geel! Die spread met dingen om te doen voor als je een slechte dag hebt, is echt een goed idee. Ik denk dat ik het zometeen maar ga toevoegen aan mijn bullet journal, dan is het klaar voor wanneer ik een slechte dag heb. 🙂

  3. Wat een geweldig thema ik wordt er helemaal vrolijk van! Ik heb deze maand ook de trackers weg gelaten. ik vul er vooral dingen in die ik zonder ook doe, en het voelde meer als een last.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *