Creatief

Bullet journal • mei

Het is alweer mei en dus ook tijd voor een nieuwe bullet journal set-up. Toen ik begon met journallen wist ik al dat ik ooit dit thema wilde doen: planten. Ik vond mei een mooie maand voor dit thema en daar ben ik dus mee aan de slag gegaan.

De voorpagina heeft een beetje een jungle-vibe gekregen en het duurde lang voordat ik tevreden was. Het probleem met dit thema was dat ik veel te veel materiaal had en moeilijk keuzes kon maken, haha. Uiteindelijk vind ik de combinatie van papier en eigen (aquarel) tekeningen wel tof.

Op de volgende pagina maakte ik ruimte voor gelezen boeken en geluisterde podcasts en daarnaast herinneringen van de maand. De planten rechtsonder en linksboven zijn ook zelf geschilderd, deze tekeningen zijn een beetje de rode draad. Ik heb ze ooit nagetekend van illustraties uit de Flow. Het gedichtje is van de scheurkalender van Lars van der Werf, zulke gedichtjes komen regelmatig terug.

Ik vind de methode van maand- en weekdoelen fijn werken. In april heb ik niet bij elke week doelen geschreven, want soms had ik die gewoon niet, maar het is wel handig om de mogelijkheid te hebben. De grenzen tussen de weken heb ik getekend met een ‘bloemenslinger’, maar ik vind die pagina niet heel mooi geworden. Op de pagina ernaast komen blog ideeën en de blogplanning voor mei.

De habit tracker ziet er nu misschien vaag uit, maar het wordt nog logischer. De zes golvende lijnen worden opgevuld met blaadjes. Als ik aan een habit heb voldaan, krijgt de tak aan twee blaadjes. Als ik er deels aan heb voldaan, krijgt het één blaadje. Geen idee of het gaat werken, maar ik denk dat het er wel leuk uit gaat zien. Voor de moodtracker heb ik allemaal kleine plantjes getekend en figuurtjes op de potten laten zien hoe ik me die dag voelde.

De maandplanner op één pagina vond ik superfijn werken. Het neemt niet veel ruimte in, maar toch kan je in een overzicht zien welke plannen en afspraken je hebt. Ernaast maakte ik weer een notitievakje.

Over het algemeen vind ik mei wel leuk geworden, maar niet heel denderend of bijzonder. Ik merk dat wel deze nieuwe methode van journallen heel fijn werkt voor mij en ik ben blij dat ik het nu zo doe. Het maakt me productiever waar nodig en ik heb er op deze manier ook weer meer plezier in.

Doei!

2 thoughts on “Bullet journal • mei”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *