Overig

Herfstdagboek 2019 • deel 1

Degenen die mij een beetje kennen weten dat ik een extreem herfstmens ben. Ik verheug me al op de herfst sinds juni, toen ik na een weekje hittegolf wel weer klaar was met de zomer. Sinds een paar weken is de voorpret begonnen en ben ik kruidnoten aan het eten, speculaas- en pompoentaarten aan het bakken en veel boeken aan het lezen met een geurkaars, thee en een dekentje. En nu de herfst officieel aangebroken is, mag ik er nog meer van genieten.

Op Merels blog las ik elke week met veel plezier haar zomerdagboek en het leek me leuk om zelf ook zoiets te schrijven. Echter zijn mijn zomers niet zo heel spetterend en geniet ik veel meer van de herfst, dus waarom zou ik geen herfstdagboek bijhouden? Precies. Dus hierbij mijn eerste, met wat fijne dingetjes die ik afgelopen tijd deed. Overigens zullen deze dagboekjes vooral gaan over wat ik heb gegeten en gedronken, what’s new?

Het tweede weekend van september was ik op vriendenweekend, een (bijna) jaarlijkse traditie. We gingen naar het dorpje Kamerik, waar we hebben gewandeld, gefietst, gezwommen en met geitjes geknuffeld. Het was fijn.

Een van de fijnste dingen vind ik vrije zondagen waarop ik met een fijn muziekje een uitgebreid ontbijtje maak. Zoals havermout met gekaramelliseerde banaan, of pannenkoekjes met kruidnoten en aardbeien. Need I say more?

Vorige week nam ik weer eens de tijd om te tekenen, ook zoiets wat ik te weinig doe. Dat komt misschien doordat ik ook hierbij te perfectionistisch ben en daardoor niet met iets nieuws durf te beginnen. Ik probeer dat af te leren en meer te genieten van gewoon het tekenen en ontspannen. Het was fijn om weer eens mijn kwasten en fineliners erbij te pakken.

Ik heb met mezelf afgesproken dat ik twee maanden geen nieuwe planten mag kopen. Ik geef toe: dat is niet helemaal gelukt. Het is wel flink geminderd, dus het gaat de goede kant op, maar twee leukerds kon ik echt niet laten staan. De calathea op de rechtse foto had ik van mijn vriendinnen voor mijn verjaardag gekregen, maar deze was vermoord door rouwvliegjes. Ik vond dat echt heel erg jammer, want ik vind deze plant zo mooi en ik miste hem best wel erg. Toen ik deze zag staan voor €4,99, kon ik het niet laten om een nieuwe te kopen. Ook het kleine linkse plantje moest ik meenemen. Ik had hem al eerder gezien en kon mezelf bedwingen, maar thuis had ik spijt dat ik hem niet had meegenomen. Een weekje later heb ik hem dus toch gehaald en nu ben ik blij.

Als we het toch over planten hebben, ik heb een experimentje gedaan. Ik had al vaker gezien dat je een plantje kan kweken uit een zoete aardappel door hem op water te laten wortelen en hem daarna in de grond te zetten. En hij groeit als een malle, ik zie hem letterlijk elk uur langer worden. Al deze stengels en blaadjes hebben twee weken tijd nodig gehad. Ik ga hem helemaal langs de muur en het plafond laten klimmen, zodat mijn kamer nog meer een jungle wordt.

Mijn favoriete vorm van selfcare is toch wel in een fijn koffietentje wat drinken met mezelf en lezen, tekenen, of waar ik dan ook zin in heb. Dus besloot ik om dat weer eens te doen (who am I kidding, dit doe ik ongeveer elke week) met een krant. Ik moet van mezelf vaker de krant lezen, en dat wil ik ook, maar toch neem ik er de tijd niet voor. Het was fijn om dat nu wel te doen. ’s Middags kwam mijn broer langs en die stelde ook nog eens voor om ergens koffie te drinken en taart te eten. Drie keer raden wat mijn antwoord was.

Ik moet nog even mijn weg vinden in zulke dagboekjes, maar ik vind het wel erg leuk om te schrijven. Ook omdat het fijn is om deze herinneringen en momenten terug te lezen. Het voelt nog een beetje onwennig om zo over mijn dagelijks leven te schrijven, omdat ik me niet kan voorstellen dat jullie het interessant vinden om te lezen wat ik doe. Maar ik vind het zelf ook altijd leuk om bij anderen te lezen, dus het zal wel goed zijn.

Nou, fijne week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *