Overig

Herfstdagboek 2019 • deel 2

Afgelopen tijd deed ik weer wat fijne dingetjes, dus hierbij mijn tweede herfstdagboekje. Misschien moet ik het maar een eetdagboek noemen, want zoals altijd gaat het vooral over wat ik gebakken en gegeten heb. Oké, ook wel andere dingetjes.

Ik ging laatst een middagje naar Amsterdam en de nacht ervoor sliep ik bij mijn vriendin in Eindhoven. Zij moest naar school, maar doordat de bussen vertraging hadden en al dat gedoe, zijn we samen naar den Bosch gegaan en hebben we koffie gedronken bij Bagels. Leven van een studenten-OV, lekker kriskras door het land. Maar het was fijn om onverwachts toch nog wat langer bij elkaar te zijn.

Een van de fijnste dingen tijdens de winter vind ik om na een week in mijn koude studentenhuis het weekend door te brengen bij mijn ouders en dat de houtkachel aanstaat. Ik zit er dan uren voor te lezen, tekenen of aan school te werken. Of appeltaart te eten en chocolademelk te drinken. Kan het nog beter?


Er kwamen de laatste tijd weer nieuwe Flows binnen, zo fijn. Bij een daarvan zat een poster met een tekst waar ik precies op dat moment weer even aan herinnerd moest worden: ‘falen is de essentie van mens zijn.’

Ik wilde al heel lang kaneelrolletjes bakken, puur omdat het er zo mooi uitziet. Ik probeerde eerst een makkelijke versie met kant-en-klaar croissantdeeg, die lekker was, maar er niet zo fantastisch uitzag. De volgende dag maakte ik het volledige brood zelf en dat lukte wel goed. Ik zal het receptje binnenkort eens delen. Ook hadden we veel overrijpe peren, dus ik maakte appelperenflappen.

Afgelopen weekend gingen we een weekendje weg met de familie als cadeau voor mijn oma’s 89e verjaardag. Het was heel gezellig en we verbleven in een leuk huis. En er waren geitjes, dus dan kan er eigenlijk al niet zo veel meer mis gaan.

Ik vind het dus best leuk om brood te bakken. Vroeger bakten we elke dag brood in onze broodbakmachine, maar sinds de helft van het gezin uit huis is, doen we dat niet meer. Nu bak ik soms brood, gewoon in de oven, en het is heel leuk om dat dan uren te laten rijzen en dan te bakken tot een lekker vers broodje. Ik maakte een naturel versie en een met rozemarijn, basilicum en zongedroogde tomaat. Dezelfde dag bakte ik ook wat kruidnoten (mijn moeder vindt het koekjes. Ik geef toe; ze zijn iets te groot), welke ook lekker waren.

Tot slot ben ik op dit moment weer lekker in Zeeland, waar ik veel lees en op het strand wandel. Altijd fijn. En kijk even wat een knapperd die Loeka is, met d’r varkenssnuit.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *