Overig

Herfstdagboek 2019 • deel 3

Ik denk steeds: ik kan nog geen herfstdagboekje schrijven, want zoveel heb ik niet te vertellen. Echter scrolde ik net door mijn foto’s en zag ik dat ik eigenlijk weer heel veel fijne dingen gedaan heb. Dus hierbij mijn derde herfstdagboekje.

Mijn laatste herfstdagboek sloot ik af met foto’s van het strand. Daarna was ik nog een paar dagen in Zeeland. Ik ging met mijn moeder naar Middelburg, waar we lunchten bij HoneyPie (supersuperfijn tentje waar we altijd naartoe gaan). Ook bezochten we de veel te mooie en grote plantenwinkel Plantaardig. Heaven found. Verder maakte ik een lange boswandeling (zonder jas!) en kwam mijn oom langs en speelden we Kolonisten. En we maakten risotto met knoflookpaddenstoelen, recept is hier te vinden.

Een paar weken geleden was mijn vriendin jarig en hebben we een hapje gegeten bij Vegan Heroes in Eindhoven. Mocht je daar nog nooit geweest zijn, zó goddelijk. Het is eigenlijk gewoon hetzelfde als de Vegan junk food bar in Amsterdam, maar dan wat minder overhyped? In ieder geval superlekker ook. In Tilburg zit ook een vestiging, namelijk in Bank15.

Het was weer Dutch Design Week, waar ik elk jaar naartoe ga. Het was weer heel interessant allemaal, maar wel minder dan vorige jaren vond ik. Naar mijn mening was het teveel technologie/design-achtig en minder ‘echte’ waardevolle innovaties. Maar dat komt puur doordat ik er vanuit mijn opleiding met een andere blik naar kijk.

In Tilburg is er (eindelijk) een Dille & Kamille geopend. De eerste week zou je bij elke aankoop een canvas tas erbij krijgen. Daar moest ik natuurlijk even gebruik van maken, dus kocht ik dit veel te mooie kopje. Je begrijpt wel dat ik nergens anders meer koffie uit wil drinken, toch?

Ik doe op dit moment een minor op de kunstacademie en we zijn bezig geweest met een project over body positivity. We hebben zelf allerlei kussens gemaakt van allemaal verschillende lichamen, zodat je letterlijk jezelf en anderen kan omarmen. Ultra comfort, right?

Mijn vriendin en ik dronken weer eens samen koffie en aten taart. Nooit genoeg quality time zou ik zeggen.

Ik wil al heel lang proberen zelf stempels te maken en ik besloot eindelijk om een setje gutsen te kopen. Ik maakte dit blaadje. Absoluut niet perfect, maar het was wel een fijne bezigheid. Ook tekende/schilderde ik een ander patroontje met bladeren. Ik ben steeds meer aan het oefenen met Photoshop en Illustrator, zodat ik bijvoorbeeld hiervan een digitaal patroon kan maken.

In mijn straat in Tilburg zit een veel te leuk hipstercafé waar mijn vriendin en ik wel eens een avondje doorbrengen om wat te drinken, kletsen en heel veel spelletjes te spelen. Waarbij we soms iets te fanatiek zijn. Heel erg fijn.

Ik had kruidenzaadjes geplant en na een paar dagen kwamen ze al omhoog. Ik weet het, hysterische plantenmama ben ik, maar ik word hier dus wel ongelooflijk blij van.

Normaal ga ik elk weekend naar mijn ouders, waar het altijd heel erg fijn is, maar door de DDW bleef ik een weekend in Tilburg. Het weekend daarop was dus extra fijn. Mijn vader bakte op vrijdag appeltaart, want ‘oei, anders hebben we vanavond geen taart.’ De volgende dag bakte ik twee worteltaarten en papa nog een appeltaart (ze gaan nogal snel op bij ons). De reactie van onze onverwachte visite was dan ook: ‘altijd als we bij jullie langs komen, is er taart.’ Verder las ik heel veel, sportte ik, deed ik rustig aan en genoot ik van het weer thuis zijn.

Alsof we het nog niet genoeg over mijn vriendin in combinatie met koffie hebben gehad. Ze heeft op haar kamer zo’n fancy barista apparaat waarmee ze veel te lekkere cappuccino’s maakt. Daar profiteer ik dan natuurlijk ook heel graag van. Op het moment dat ik dit schrijf, zitten er kruidnootjes in de oven die we samen hebben gebakken. Het ruikt zo verschrikkelijk lekker.

1 thought on “Herfstdagboek 2019 • deel 3”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *