Overig

Regen en routine

Het is weer zo’n periode. Van die dagen waarop ik vlucht in schoolwerk of boeken. Om dat nare gevoel niet te voelen. En als ik dan mijn boek weg leg en door het raam naar de weilanden staar, voel ik het weer en ga ik weer verder met lezen. Of pak ik mijn telefoon erbij en ga doelloos scrollen. Het is gek hoe dat gevoel me ineens bekruipt, alsof ik mijn emoties tijdenlang heb genegeerd en ineens geen keuze meer heb. Ik slaap vast, droom diep en als ik wakker word, duurt het een paar minuten voor ik besef waar ik ben. En dan opeens vallen de locatie, situatie en plannen voor die dag met een klap op m’n gezicht. Terwijl er verder niks aan de hand is. Ik doe leuke dingen, werk een beetje schoolwerk weg en heb daar zelfs een goede balans in gevonden. Niet anders dan anders, maar het gevoel erbij is wel anders. Alsof het allemaal geen nut heeft. Ik wil alles doen maar heb nergens zin in. Ik begin overal aan en stop er gelijk weer mee. En vervolgens doe ik heel de dag niet zoveel en word ik weer boos op mezelf. En ik wéét wat ik moet doen. Ik moet sporten, de natuur in, yoga, weer in contact komen met mezelf. En toch doe ik het niet en ik heb geen idee waarom. De motivatie is er niet.

Oké, nu even iets positiefs. Het regent. Mijn innerlijke herfstmens is blij en ik zit met mijn dikke trui weer thee te slurpen en boeken te lezen. Ik heb me voor het eerst in mijn leven gewaagd aan de Harry Potter boeken en ben nu, na twee weken, bezig met deel 4. Shame on me dat ik de boeken nog nooit heb gelezen en films nog nooit heb gezien, ik weet het. Het trok me nooit zo. Maar ik ben blij dat ik er nu verslaafd aan ben.

En ik heb bijna zomervakantie. Als ik alles haal ben ik over precies een maand klaar met school, stop ik mijn innerlijke herfstmens weg en ga ik genieten van de zomer. Lekker bakken op het strand, lezen in de tuin en veel samen zijn met mijn vriendin. En misschien werken aan een wat groter creatief project waar ik nog niks over ga zeggen, want waarschijnlijk is het weer een van de honderden projecten die ik start en vervolgens nooit afmaak. Ik hoef niet zoveel meer te doen voor school en heb een goede planning, waardoor ik op dit moment vrij veel tijd heb. Sowieso eigenlijk de afgelopen maanden. Best fijn, die routine van koken, bakken, lezen en andere dingen waar ik van hou. Ik voel me eigenlijk al een stukje beter nu ik dit allemaal heb opgeschreven. Misschien ga ik even een lijstje maken met fijne dingen, kan geen kwaad denk ik.

2 thoughts on “Regen en routine”

  1. De eerste keer Harry Potter lezen is iets magisch, ik las ze (pas) toen ik 14 was omdat het me ook niet zo trok. Net als jij was ik meteen hooked. Met mijn vriend heb ik afgelopen jaar alle films gekeken, want die had ik nog niet gezien. Heerlijk.

  2. Herkenbaar, dat van dat dingen willen doen zoals yoga / sporten en het toch niet doen. Heb het nu ook wel een beetje. Ik las daar iets over in de Flow, dat onze hersenen altijd voor het snelle genot willen gaan. Dus NU met een boek blijven zitten. Eens je dat weet kan je het wel makkelijker anders doen maar het blijft alsnog moeilijk :p Ik hou mezelf voor dat het een fase is 😉
    Zalig trouwens dat je Harry Potter bent beginnen lezen. Ik wou dat ik ze ook nog eens voor het eerst kon lezen! Heb ze allemaal uitgelezen toen ik zelf in het middelbaar zat en examens had :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *