Reizen

Berlijn

Twee weken geleden was ik met mijn vriendin een paar dagen in Berlijn. We riepen al drie jaar dat we ernaartoe wilden samen, maar elke keer had een van ons opeens een reden om toch niet meer te gaan. En zonder elkaar was natuurlijk geen optie, want zo jaloers zijn we dan ook weer. Gelukkig kwamen we er een tijdje geleden achter dat we allebei een weekje vrij zouden zijn in februari, dus grepen we onze kans.

We gingen met de trein, want dikke vliegschaamte, en dat was best relaxed. Het was wel een lange reis, bijna acht uur, maar het is ook fijn om niet dat gedoe te hebben met douanes, bagagegewicht, etc. Eenmaal in de stad sliepen we in een veel te leuke Airbnb in de wijk Kreuzberg, met veel planten en slow coffee.

We hadden niet echt een plan van te voren, omdat we slechte ervaringen hebben met de hele dag inplannen, haha. We hadden wel een lijstje met dingen waar we eventueel naartoe wilden, maar voor de rest hebben we gewoon lekker rondgelopen en alles op ons af laten komen. We gingen eigenlijk elke dag (we hadden drie hele dagen) met het OV of lopend naar een andere wijk en keken wat daar te doen was. Oh, en we hebben heel erg veel gegeten. Burgers, taart, ijs, donuts en zelfs salade want balance is the key. Maar man, want een vegan walhalla daar. Gewoon elk restaurant heeft opties en in elke straat staan minimaal tien bordjes met ‘vegan’.

Hierboven even een sfeerbeeld van hoe we onze darmen hebben verrot. Nee maar echt, het eten was zó lekker. Wat ik kan aanraden is: Emma Pea, Brammibal’s Donuts, Dean & David, het Ramones Cafe, Katjes Cafe (nee, is geen kattencafe, maar een soort bakkerijtje) en Markthalle Neun. De laatste is een soort grote food hal in Kreuzberg en elke donderdagavond is er een street food festival met allemaal food trucks. Heel gezellig en best wat vegan opties!

We hebben ook wat toeristische dingetjes gedaan, zoals East Side Gallery en het Holocaust monument. En heel veel street art. Bij toeval kwamen we terecht op het RAW-Gelände in Friedrichshain, waar veel street art en toffe clubs zijn. Ook bezochten we Gallery C/O Berlin, waar een expositie was over naaktfotografie. Was wel interessant, maar na een uurtje stonden we wel weer buiten.

En voor de rest… een beetje ronddwalen, winkeltjes bezoeken, verliefd zijn en genieten van deze heerlijke stad!

1 thought on “Berlijn”

  1. Wat een prachtig foto overzicht. Je doet me instant zin krijgen om weer te keren naar Berlijn 🙂 de rust en tevredenheid spatten ervan af, blij dat het een fijne reis is geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *