Reizen

Even over Zeeland

Toen ik gisteren over de Oosterscheldekering reed en de zon langzaam al onder zag gaan achter de zee, voelde ik gelijk rust in mijn hoofd. Het is zo bijzonder wat deze plek met je doet, elke keer weer.

We zijn weer eens een nachtje in Zeeland, waar we een huisje hebben, en dat is fijn om even tot rust te komen. Ik heb een drukke periode achter de rug met tentamens – de tweede van de drie periodes dit jaar op school is voorbij. Dat betekent meestal een breakdown van drie maanden opgestapelde stress, maar dit keer valt het mee gelukkig. Ik denk omdat het komt dat ik de controle rondom school wat heb kunnen loslaten. Een paar weken geleden heb ik voor het eerst een deadline niet gehaald, waar ik het met mijn perfectionistische en strenge kop vrij moeilijk mee had. Maar ik heb beseft dat de wereld niet vergaat en dat ik geen minder leuk mens ben als ik iets niet haal. Dit gaf me ook veel rust rondom tentamens en ik heb het allemaal een beetje op me af laten komen. Wel jammer dat ik morgenavond nog een vrij grote deadline heb, dus helemaal niks doen wordt hem niet dit weekend. Maar het scheelt al heel veel om op deze fijne plek te zijn. ’s Ochtends rustig ontbijten en een boekje lezen, een wandeling maken met Loeka op een strand waar het rond deze tijd van het jaar heerlijk rustig is en herten spotten in het bos. Vooral dat laatste blijft zo geweldig. In het najaar wanneer het gaat schemeren zie ik soms wel 30 reeën of damherten. Schuw wegrennend, of juist op een paar meter afstand rustig naar ons kijkend. Bij elk hert maakt mijn hart weer een vreugdesprongetje en voel ik me zo rijk. En dan na een wandeling van uren over het strand en het bos thuiskomen en koffie drinken die dan tien keer lekkerder smaakt.

(als je héél goed kijkt, kan je een hert zien op deze foto)

Elk seizoen is hier fijn. In de zomer is het vaak weken een ritme van ’s ochtends in de zee zwemmen of yoga op het strand, veel lanterfanten en lezen. En dan thuiskomen en bodylotion op je verbrande huid smeren. (Oh, wat heb ik zin in de zomer als ik dit schrijf.) De herfst is bijzonder. Het toeristenseizoen is over en het is weer tijd voor rustige wandelingen met een sjaal aan, en dus herten spotten in de vroege schemer. In de winter en lente zijn we hier het minst, maar het maakt eigenlijk niet uit wanneer je er bent. Het is altijd fijn. Zeeland is maar een uurtje rijden van huis, maar het voelt altijd als vakantie. (Al zeggen de foto’s al genoeg, toch?)

3 thoughts on “Even over Zeeland”

  1. Wauw! Ik ben nog nooit in Zeeland geweest maar ik word bijna verliefd zoals je de heerlijke dagen daar beschrijft!! De rust, de herten de wandelingen, lezen, koffie fantastisch. Ook fijn dat je hebt beseft dat je nog steeds een leuk mens bent als je iets niet haalt 🙂

  2. Wat een fijne foto’s! Wij gaan elk jaar wel een keer naar Zeeland. Mijn vriend en zijn broers en papa gaan dan windsurfen op het Grevelingenmeer en wij lezen boekjes of gaan fietsen of lanterfanten. Ik vind het daar ook zo mooi en het voelt voor mij ook altijd als vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *