Vegan

Big bowl of goodness

Mijn favo comfortfood ooit is alles wat in een bowl zit en ik met een lepel kan opeten. Meestal is dat een hoop groenten, bonen, soms een vleesvervanger en flink wat kruiden. Beter wordt het echt niet, geloof me. Als je even in hippe termen wil spreken, kan je het ook een buddha bowl noemen. In mijn kamer in Tilburg is dat altijd vrij simpel en snel, maar als ik bij mijn ouders ben, kook ik altijd uitgebreid (en dat vinden zij ook géén probleem). Gisteren maakte ik een uitgebreide versie van deze kom vol goddelijkheid en die deel ik graag met jullie.

Wat zit erin?

  • Note: de hoeveelheden zou ik op gevoel doen, en gewoon kijken welke verhoudingen jij lekker vindt. Ik heb erbij gezet welke hoeveelheden ik heb gebruikt voor vier à vijf personen.
  • Parelcouscous (250 gram)
  • Zoete aardappelfriet (1 grote zoete aardappel) (+paprikapoeder, peper en zout)
  • Geroosterde kikkererwten (1 groot blik) (+paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout)
  • Zwarte bonen (1 groot blik)
  • Komkommer (halve)
  • Paprika (1 stuk)
  • Snoeptomaatjes (10 stuks)
  • Babyspinazie (50 gram)
  • Broccoli (1 stuk)
  • Avocado-limoendressing (+verse basilicum)

Wat ga je doen?

  • Note: de volgorde hiervan maakt absoluut niet uit, ik doe het gewoon allemaal door elkaar.
  • Snijd de zoete aardappel in dunne frietjes en verspreid ze over een bakplaat. Gooi er een beetje olijfolie, paprikapoeder, peper en zout over. Wees vooral niet te zuinig met de paprikapoeder. Doe ze voor een half uur in de oven op 220 graden, hussel de friet af en toe door elkaar.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en verspreid ze over een andere (of dezelfde) bakplaat. Gooi er paprikapoeder, peper en zout en een beetje chilipoeder over en hussel het door. Doe ze voor een half uur in de oven op 180 graden of twintig minuten op 220 graden.
  • Bereid de parelcouscous volgens verpakking
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en stoom of kook ze
  • Snijd de komkommer en tomaatjes in kwartjes en de paprika in blokjes
  • Laat de zwarte bonen uitlekken
  • Maak de dressing door 1 avocado, 5 takjes verse basilicum, een teentje knoflook, een hele uitgeperste limoen, een kopje water, een scheut olijfolie en peper en zout bij elkaar te blenderen met een staafmixer. Voeg wat meer water doe als je hem wat dunner wilt
  • Serveer alles bij elkaar. Dit kan je in aparte bowls doen, maar met een gezelschap is het ook leuk om het in een grote schaal te doen, zodat iedereen zelf kan opscheppen

2 thoughts on “Big bowl of goodness”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *