Vegan

Vegan saucijzenbroodjes

Er zijn van die recepten die er altijd inblijven en die ik keer op keer weer maak. Waar ook niets aan veranderd hoeft te worden en die vaak ook snel gemaakt zijn. Bijvoorbeeld hummus, cheesecake en bananenbrood. Zo ook saucijzenbroodjes. Ik heb deze al heel vaak gemaakt en ik ben er nog steeds verslaafd aan, dus vandaag ben ik zo lief om het recept met jullie te delen. Geloof me: ook bij vleeseters zullen ze in de smaak vallen.

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 7 stuks)

  • 7 plakjes bladerdeeg (het meeste bladerdeeg is vegan, maar let op dat er geen roomboter in zit)
  • Naturli gehakt, te koop bij Albert Heijn
  • Kruiden naar smaak. Ik gebruik peper, zout, kurkuma, komijnpoeder, paprikapoeder, garam masala, tijm, nootmuskaat, uienpoeder, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden.

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Kneed/meng in een kom het gehakt met de kruiden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Maak rolletjes van het gehakt en leg ze in het bladerdeeg
  • Rol/vouw het bladerdeeg dicht
  • Bak de broodjes 10 à 15 minuten, tot ze lekker bruin zijn, in de oven
  • Eet ze zo op of met een lekker sausje. Sweet chili saus is hier bijvoorbeeld lekker bij. Maar ja, waar is sweet chili saus niet lekker bij?

Bedank me later maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *